EX BANKIER STEELT 20 MILJOEN EURO VOOR GOKKEN

CategoriesGambling Advantages

 

Na een beschuldiging van fraude en een aanklacht tegen het knoeien met de beveiliging van de klantgegevens heeft Michael Oppenheim toegegeven ruim 20 miljoen euro achterover te hebben gedrukt om te kunnen gokken op sportwedstrijden. Het geld stal hij van rekeningen bij JP Morgan Chase & Co toegang toe had als bankier. De 49 jarige dief heeft na beschuldiging het verhaal uit de doeken gedaan, waarbij hij vertelde dat alles begon in het jaar 2008. In het begin richtte Michael Oppenheim zich daarbij op de tien rijkste klanten, maar dat grapje kan hem wellicht weleens heel duur komen te staan. De twee aanklachten die gedaan zijn kunnen samen namelijk leiden tot een celstraf van maar liefst 50 jaar. In de rechtszaal verklaarde Michael Oppenheim: “Ik schaam me uiterst diep voor de daden die ik heb begaan en zou achteraf hebben gewild dat ik veel eerder tegen de lamp gelopen was”.

Gevolgen bijna niet te overzien
De gevolgen van de daden die Michael Oppenheim begaan heeft zijn natuurlijk bijna niet te overzien. Het merendeel van het gestolen geld werd namelijk verloren door sportweddenschappen te plaatsen. Om de verslaving de kop in te kunnen drukken heet de 49 jarige Oppenheim inmiddels een psycholoog in de arm genomen. De gokverslaving zou namelijk een groot deel van zijn leven beheerst hebben en leidde dan ook tot de daden die hij uitgevoerd heeft.

Klantenportefeuille goed gevuld
In de tijd dat Michael Oppenheim de fraude pleegde had hij een goed gevulde klantenportefeuille. De 500 klanten waar de dader voor verantwoordelijk was hadden namelijk een gezamenlijk vermogen van ruim 83 miljoen euro. Als bankier had hij met de klanten besproken geld te investeren in obligaties en beloofde hij dat dit het kleinste risico zou zijn. Toch kon Michael Oppenheim het niet laten en pakte keer op keer duizenden tot miljoenen euro’s om een gokje te kunnen wagen. Welke straf er uiteindelijk uit zal worden gedeeld? Zodra wij het weten zal jij het op onze nieuwspagina kunnen lezen!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *