HUIS VERKOPEN MET KLAVERJASSEN HET IS MOGELIJK!

CategoriesGambling Advantages

 

Het klinkt wellicht allemaal een beetje vreemd dat je je te koop staande huis met Klaverjassen kunt verkopen, maar het is echt geen fabel. Als je op zoek bent naar een nieuw huis hoef je hiervoor dan ook alleen maar een kaartspel te winnen. Edenaar Mark Horlings is er zeker op gebrand om op deze manier zijn al 5 jaar te koop staande huis kwijt te gaan raken door middel van het Winditag project dat hij gestart is met twee compagnons. Om zijn huis aan een winnaar te kunnen weggeven zal Horlings in totaal ruim 1000 spelers op de been moeten zien te krijgen, die allemaal een bedrag van minimaal 100 euro in dienen te leggen. De winnaar krijgt het huis van Horlings in Ede en de overige spelers uit de top 10 zullen het ingelegde geld terug ontvangen. Bij de lancering van de website staat alleen het huis van Horlings nog te koop op deze manier, maar de verwachting is dat er snel meerdere huizen zullen volgen.

In strijd met de wetten voor kansspelen of niet?
Met de uitvoering van zijn plan en Winditag project vliegt Horlings samen met zijn compagnons rakelings langs de lijnen van de kansspelwetgeving die in Nederland geldt. Naar eigen zeggen is het aanbieden van huizen op deze manier toegestaan, omdat het gaat om kunde en kennis om te kunnen winnen. Winditag heeft spreekwoordelijk dus niets te maken met gokken! Uiteraard zijn Horlings en zijn team wel verplicht om alles vast te leggen, omdat de Nederlandse Kansspelautoriteit de activiteiten wel nauwlettend in de gaten houdt. Bovendien moeten zij winnaars van de woningen informeren dat er wel belastingen afgedragen moeten worden als een huis gewonnen wordt. Hierbij gaat het natuurlijk onder andere om de omzetbelasting. De winst wordt immers gezien als een rechtstreeks inkomen.

Eerdere pogingen mislukte
Het idee dat met Winditag uit wordt gevoerd is overigens niet geheel nieuw, want ook eerder is een dergelijk project al uitgevoerd. Alleen was dit niet succesvol. Ruud Bakker uit Winterswijk deed in 2012 namelijk een poging zijn huis kwijt te raken door het verkopen van loten. De Kansspelautoriteit pikte dit niet, omdat zij vonden dat Bakker zonder een vergunning een loterij gestart zou zijn. De man trok de loterij in en kreeg daarom geen boete van de autoriteiten. Om woningen op deze manier aan te kunnen bieden zit Winditag natuurlijk wel vast aan een aantal zaken. Zo zijn zij verplicht om de helft van het ingelegde geld te schenken aan het goede doel en moeten zij handelen onder een vergunning.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *